19 ianuarie 2012

ÎNTREŢINEREA CIUPERCII GALODIUM ŞI PRODUCEREA BAUTURII





Peste 1-2 linguri de alga Galodium trebuie să turnaţi în jur de 250-300 ml de lapte dulce, cât mai gras, tinut la temperatura camerei, urmând ca acesta să fermenteze în 20-24 de ore şi laptele astfel rezultat este cel care are diverse proprietăţi terapeutice.
Pentru a putea recunoaşte dacă lapte a fermentat în mod complet trebuie să verificaţi dacă s-a ridicat la suprafaţă un strat gros de ciupercă.
Este foarte important de reţinut faptul că nu pot fi utilizate sub nicio formă recipiente sau ustensile metalice si doar din sticla, plastic sau lemn. Este recomandat ca depozitare ciupercii Galodium să se facă într-un borcan din sticlă, peste gura acestuia să se pună o farfurie sau folie alimentară. Este interzis ca borcanul să fie acoperit cu capac metalic sau folie de aluminiu pentru că în momentul în care granulele de alga Galodium intră în contact cu obiecte metalice îşi pierde proprităţile şi moare.
Ciuperca Galodium trebuie spălată cu apă la temperatura camerei pană când sunt eliminate toate depunerile din laptele fermentat. Apoi se tornă iarăşi lapte peste garanulele de ciupercă, fiind necesar ca procedeul să se continue zilnic.

Atenţie! Dacă alga Galodium nu este curăţată zilnic sau nu sunt respectate instrucţiunile precizate anterior riscaţi ca ciuperca Galodium să moară. In momentul în care alga nu a primit ingrijirea corespunzătoare, aceasta îşi schimbă aspectul căpătând o culoare cafenie, din acel moment pierzându-şi absolut toate capacităţile terapeutice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune parerea ta despre Alga Galodium.